Toverbos

TOWERBOS!


Hallo allemaal,

Op deze pagina kunnen jullie alle belangrijke informatie te weten te komen over de methode van het Toverbos, opgesteld door Niki Jeannin in samenwerking met Peter Adriaenssens en Els Mertens. Deze methode is speciaal door hen ontwikkeld om al spelend met kinderen over emotionele problemen te praten. Een ideale methode dus om toe te passen bij kinderen van Townships die dagelijks moeten vechten om te overleven. Jullie kunnen onder meer hier lezen hoe ik gebruik heb gemaakt van de methode van het Toverbos. Het is zeker de moeite waard om als kleuteronderwijzeres uit te proberen met je kinderen!

Het boek:

Ik ben in contact gekomen met de methode van het Toverbos door de organisatoren van mijn buitenlandse stage, professor Piet Vanden Abeele en zijn vrouw Paula Loeckx. Paula heeft mij en de andere studenten, die hier stage lopen in Klapmuts, een samenvatting gegeven over het boek. Ze vertelde hoe we de methode konden gebruiken en gaf ons ook het boek: Beter omgaan met de emoties van kleuters. Met de methode van 'Het Toverbos' uitgegeven door Lannoo.

Via het boek kan je jezelf eigen maken aan de methode. Alles staat stap voor stap uitgelegd en je krijgt ook waargebeurde voorbeelden te lezen! Het boek is je rechterhand als je deze methode wil gaan gebruiken in de klas.


Een presentatie:

Hier kunnen jullie mijn Afrikaanse presentatie bekijken die ik heb gegeven voor de juffen van het kleuteronderwijs hier in Afrika. Als jullie je best doen kunnen jullie dit gemakkelijk verstaan! Veel kijkplezier.
 

 

Mijn kijk op Toverbos in Klapmuts:

Hier kunnen jullie lezen hoe ik het heb aangepakt in het Toverbos. Het is mijn voorbereiding die ik heb uitgeschreven voor ik aan de sessies ben begonnen. Jammer dat er maar 2 verschillende sessies geweest zijn. Ik hoop dat studenten die volgend jaar naar Klapmuts komen meer tijd hebben om sessies te geven.

Wij hebben het project gestart en het heeft wel enkele dagen tijd gekost om er een mooie Toverbos klas van te maken. Voor alle duidelijkheid: Dit hoeft u niet te doen in je eigen klas, wij hebben dit gedaan omdat de kinderen hier in Klapmuts niet voldoende fantasie hebben om zich in te leven in een echt bos. Vandaar dat we de muur geschilderd hebben!

VOORBEREIDING:
Ga via deze link naar het Word document.
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxqdWZuYXRoYWxpZTJ8Z3g6MWFkYjc2YjdjMGJiZDUwZg


Films:

Van alle 2 de sessies heb ik een filmpje laten maken zodat ik kan weergeven hoe ik dit heb aangepakt hier in Afrika. Kijken jullie mee?

Toverbos sessie 1:
Toverbos sessie 2:Ervaring:

Ik wil als laatste nog zeggen dat ik van de methode van het Toverbos hier in Afrika enorm heb genoten. Als juf help je kinderen met emotionele problemen om hun hart eens te luchten zonder pushen.

Deze methode zal hen in de townships zeker verder helpen want de kinderen kunnen hier op een ontspannen manier aan de slag wat vaak in de klas niet zo is.

Door de fantasie die wij hen aanreiken merk je dat de kinderen sessie na sessie meer en meer open bloeien!
Ik kan deze methode aan iedere juf aanraden, ook in België. Het is een leuke manier om met hen te werken en je ziet dat de kinderen hier van genieten. Als je het goed doet, geniet je zelfs ook als juf.

Ik hoop dat het toverbos nog mooie tijden zal kennen in Zuid - Afrika en dat de methode daar tot zijn recht komt, dat het de kinderen verder helpt!

Dankjewel Paula Loeckx om me aan deze methode voor te stellen. Dankjewel Niki Jeannin dat ik met mijn vragen bij jou terecht kon!

Het ga je goed Toverbos in Zuid - Afrika!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten