Week 9

Maandag 15 april 2013:
Alé deze nacht om 4 uur wakker en geen oog meer toe gedaan van de krampen. Ik moest vandaag echt een dokter zien want dit kan niet blijven duren. Gelukkig kon Marinda tussen haar lessen door met mij rijden, super lief van haar dat ze dit wou doen voor mij!

Om iets na 9u zat ik dus al in de wachtzaal van de dokter. Ik kon de diagnose voor hem eigenlijk al maken. Geleerd van de mama want die is ook altijd onze dokter van dienst :-) hihihi ! Mja ik had het inderdaad bij het juiste eind en er zit een maagontsteking in mijn lijf.

Pilletjes voorgeschreven gekregen en gelukkig geen platte rust. Morgen moet het met de pijnstillers al beter zijn en kan ik naar school. Vandaag heb ik dus maar vanuit mijn bed wat zitten kleuren om morgen fris en monter een lesje met Myoli te geven! Morgen ga ik ook de filmpjes maken van graad 5 wat al zo lang is uit gesteld geweest... Woensdag start ik opnieuw met het toverbos! Dat werd ook weer hoog tijd...

De vakantie en de week in de crèche zorgen voor wat achterstand op vlak van ons Noord - Zuid project.
Ondertussen heb ik al van juf Hilde vernomen dat de speelplaats in Grembergen is vernieuwd en dat ons Zuid - Afrikaanse spelletje geschilderd is! Kijk er naar uit om het te zien :-) Tijd ook maar om de ontwerpen voor te schotelen aan meneer Frans en er iets leuks mee te doen hier op de speelplaats.. als er nog verf over is kunnen we dit wel gerealiseerd krijgen.

Verder was het maar weer nog wat uitzieken in bed en nog wat lesvoorbereidingen uit typen. Nu de pijn door de pijnstillers gekalmeerd is kon ik mij daar vandaag al beter op concentreren, gelukkig maar.

Hopelijk heb ik morgen na mijn drukke dagje op school wat meer te vertellen!
Groetjes,
x Nathalie

Dinsdag 16 april 2013: Brr... telkens ik de datum in tik word ik er alsmaar mee geconfronteerd dat ik hier echt niet lang meer ben! Hoewel ik het vertrouwde Grembergen graag al eens terug wil zien begint het hier toch ook een beetje te knagen dat ik het hier enorm ga missen!

Vandaag speelde ik Tik Tak voor de klas van juffrou Kirby. De kindjes zijn hier dan wel 5 jaar toch waren ze enorm geboeid aan het kijken. Juffrou Kirby zei dat ze de kinderen nog nooit zo geconcentreerd had gezien. Dat was ze dan natuurlijk ook meteen aan alle juffen gaan vertellen! Bij ons zijn kinderen van 5 al lang niet meer geïnteresseerd in Tik Tak, maar hier hebben ze nog nooit zoiets gezien! Volgende week ga ik het wel aanpassen voor de kids, ik denk met wat kleuren, vormen en cijfers spelen in Tik Tak en kijken wat ze er van hebben op gepikt. Tik Tak doet er mij hier aan denken dat dit eigenlijk ook een mooie opening is voor een nieuw thema ! Misschien iets wat we in België wel kunnen proberen, ook bij de oudsten.

Dus studenten van de Kaho, al wie een tik tak huis heeft staan en niet bij peuters terecht komt, het is nog niet verloren je huisje! Volgende week meer daarover :-)

Na het Tik Tak spel heb ik een lesje rond vormen gegeven. Dit was een succes samen met Myoli. Maar de kindjes merken dat juffrou Kirby afwezig is en profiteren er een beetje van om toch maar telkens weer recht te komen. De helpjuf heeft wel invloed maar niet zoveel als juffrou Kirby. Het enthousiasme speelt ook hier weer een grote rol en de ongemakkelijkheid van allemaal op de mat te zitten. Vandaar dat wij in België dus bankjes of stoeltjes gebruiken in de kring, kan iedereen altijd goed zien.

De kleuters mochten een blokje uit het zakje trekken en zeggen welke vorm het was, deze vorm mochten ze dan op de tekening van Myoli leggen en Myoli verbeterde hen of het goed of fout was. De meeste kinderen hebben nog moeite met hun vormen terwijl ze dit thema al gekregen hebben! Want deze week is het thema 'gevaren in en rond het huis' wat ik dus verkeerd begrepen heb want ik dacht dat dit overal thema 'vormen' was zoals juffrou Verosca voor me gezegd had. Toch, het is nu een goede herhaling voor de kindjes.

Als de tekening af was zagen we dat Myoli een mooi huisje gebouwd had met de blokjes. Rechthoeken, vierkanten, driehoeken en cirkels kwamen vandaag in groot aantal aan bod. Na het blokkenhuis had Myoli nog 2 spelletjes, memorie en kwartet. Ik ging 2 groepjes begeleiden die deze spelletjes gingen spelen.

4 kindjes mochten de memorie spelen en 3 kindjes het kwartet. Memorie kenden ze want dat had ik hier al in de kasten zien staan... maar ze hebben het denk ik nog nooit gespeeld. Een ramp dus om alle 2 die groepjes tegelijk te  begeleiden. Ik schafte het kwartet dan ook snel af en besloot me bezig te houden met net de memorie... dit is echt niet moeilijk en 5 jarigen behoren dit al te kunnen na 2 keer het spel uit te leggen in klasgroep en dan nog is voor hun klein groepje.

Maar hier dus niet, ik heb me er bij gezet en stap voor stap hebben we het spel gespeeld. Al snel dook het tweede probleem op. FAS, dit botst hier zo vaak tegen je aan. Ofwel is het FAS ofwel doen de kinderen geen moeite om na te denken. Sommigen zullen ook wel gewoon een beetje lui zijn, we mogen niet zo snel die stempel op hen plakken, daar is grondig onderzoek voor nodig... In ieder geval er waren veel kindjes die niet konden onthouden waar de prentjes lagen. Ik was aanvankelijk misschien met wat teveel kaartjes begonnen dus verminderde ik het aantal, het beterde al een beetje maar nog niet helemaal.

Bovendien stond ik alleen voor de klas en daar leken de kleuters opnieuw gretig gebruik van te maken. De helpjuf was even de klas uit. Voortdurend kwamen er kindjes vragen: 'juffrou kan ek kamer verlaat?' (naar het toilet bedoelen ze daar mee) 'juffrou kan ek beetjie water drink?' en dit aan elkaar, de ene was het nog maar net komen vragen of de andere stond er al. En dat is puur omdat ze zich vervelen in de klas.

Ik kon zo niet genoeg aandacht geven aan de memorie. Dit spelletje kon niet blijven duren. Ik stelde me recht en klopte op het bord voor stilte te krijgen in de klas. Ik vertelde hen dat we nog maar net naar toilet geweest waren en het nog maar net pauze is geweest en iedereen gedronken had. Dus ik verwachtte dat iedereen zich in stilte bezig hield. Ok juffrou.. voor 5 min. toen begonnen ze allemaal weer door elkaar en kwamen de 2 populaire vragen weer opnieuw. Jullie denken nu wel van ocharme de kindjes, dat had ik in het begin ook toen ze dat kwamen vragen. Tot je er dan 2 keer ziet afkomen met dezelfde vraag.

Genoeg gespeeld dan maar... ze mochten alles opruimen en op de mat komen zitten. Ik gebruikte de straftechniek van België en niet de huidige. Die van ons heeft hier duidelijk ook effect, ik wachtte streng tot ze allemaal stil waren. Daarna vertelde ik hen dat ik het helemaal niet leuk vond om boos op hen te zijn en vroeg hen of zij het leuk vonden om een boze juf in de klas te hebben. Het antwoord was snel gezegd. Als ze allemaal wat tot rust gekomen waren maakte ik met hen de afspraak dat we nu een werkje gingen maken voor juffrou Kirby en dat dit veel stiller kon dan daarnet. Gelukkig had het gesprekje effect gehad en zijn de kindjes stil aan het werk gegaan, nu ja ze mochten wel babbelen maar niet 'razen' zoals ze dat hier noemen. De decibels waren gezakt en ik was blij dat ik weer de lieve juffrou Nathalie kon zijn.

Toen de zorgjuf binnen kwam waren alle kleuters al aan het werk en was ze blij dat de kindjes zo braaf waren... tja een half uurtje geleden was het anders :-) Maar kom we hebben nog een leuke middag gehad en daarna was het tijd voor mij om naar graad 5 te gaan. We gingen de filmpjes maken voor Noord - Zuid.

En ik durf het hier bijna niet te schrijven maar... je raad het al, het is weer niet door gegaan... Nu moet ik vrijdag een half dagje vroeger opofferen in de kleuterklas om samen met hen te gaan filmen. Als het dan niet door gaat ga ik wel een beetje teleurgesteld zijn dat het op de lange baan geschoven wordt. De leerlingen in het vierde leerjaar wachten er ook al vol spanning op!

Morgen ga ik bij juf Charlène ook het tik tak spel spelen en voor de eerste keer gaat Myoli in hun klasje op bezoek. Daar kijkt juf Charlène al enorm naar uit :-)

Groetjes en tot morgen!
x Nathalie

Woensdag 17 april 2013:Vandaag bij juffrou Charlène les gaan geven. Ik keek geboeid naar haar ochtendritueel en daarna was het mijn beurt. Ik ging eerst Tik Tak spelen voor de kindjes. Daar ging ik dan, alles stond klaar en de kindjes hadden er zin in. Ik was nog maar net gestart en de kindjes begonnen al te lachen, joepie dit zat goed !
Tot mijn computer er opeens anders over dacht.. PPPUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUTTTT...

Ohnee hé? Wat was dat nu, dat is al de 2de keer dat ik het hier tegen kom met mijn laptop. Ik kan dan niets meer doen! Alles zit vast, zelfs mijn aan en uit knop en het geluid is zo schel dat je oren er van pijn doen. Ik heb dan maar de batterij losgekoppeld. Daarna leek hij weer bekomen en startte ik opnieuw, maar hij begaf het weer... Dan nog maar eens opgestart en alle liedjes gesaved op een stick en op juffrou Charlène haar computer gezet. Via haar laptop lukte het wel. Maar nu zit ik hier met een laptop die af en toe zijn kuren eens krijgt! Hopelijk begeeft hij het niet tot we in België terug zijn...

Ik maakte een nieuwe start met mijn Tik Tak en de kindjes vonden het zo leuk dat ik het zelfs 2 keer heb gespeeld mijn Tik Tak spel, zelfs de juf genoot er van. Ze heeft alles op haar gsm gefilmd want dit wil ze later ook proberen zegt ze. Leuk als je een juf kan inspireren :-)

Daarna kwam Myoli op bezoek en ook hier wou ze met de kindjes rond vormen werken. In het klasje van juffrou Charlène is het de eerste keer dat ze Myoli zien en ze zijn ook meteen weer in de wolken de kindjes. Ze helpen gretig met het bouwen van Myoli's huisje op het papier en benoemen zo goed als alle vormen correct. Het is een sterk klasje met een goede juf!

Na het gezamenlijk spelletje met Myoli breng ik de memorie aan, het kwartetspel laat ik deze keer achterwege want dat is voor deze kindjes nog te moeilijk. Ik heb het wel uitgelegd aan juffrou Carlène en ze wil het de komende weken wel proberen met de sterke kindjes het spel. Ze ging vanavond al meteen aan de slag. Ook de memorie vond ze heel leuk en de kindjes konden er mits grondige begeleiding in dit klasje al beter mee overweg! Bij juffrou Fiella werk ik morgen rond Noord - Zuid en geef ik ook Tik Tak en les met Myoli. Drukke dag dus!

Ik ging na de pauze ook mee met de klas naar de computerklas. Voor de eerste keer krijg ik dit eindelijk te zien. Ik was er wel al geweest als de groteren al eens les hadden gekregen. De kleintjes doen het goed. Er waren 2 kindjes die de muis een beetje te krampachtig bestuurden maar na een beetje hulp kwam ook dit wel snor. Leuk om te zien dat ze er van genieten en het is een leuke software. Ze moesten dezelfde kleur van vorm bij elkaar plakken. En daarna dezelfde vormen.

Vandaag zou ik ook toverbos gegeven hebben maar... toen ik de klas wou gaan klaar zetten kom ik tot de vaststelling dat heel wat poppen aan vernieuwing toe zijn... zo is er een kikker met één oog, een leeuw zonder oren, een giraffe zonder vlekken... Jammer dat dit zo is achter gelaten. Hopelijk geraak ik nog op tijd klaar want we moeten om half 6 voor Marinda haar school gaan eten en dan pas kunnen we om lijm rijden! Dan moeten we eerst nog eten dus dat is dik 7u of later dat ik de poppen kan repareren. Ik vond het echt jammer dat er vandaag dus geen toverbos in zat. Ik doe mijn uiterste best voor morgen!

Ik heb dan nog maar wat papierwerk voor school in orde gemaakt en ondertussen het filmpje gedownload op You Tube van de bellenblaas in de crèche. Dat had ik nog belooft, kijken jullie mee?


Schattig die gezichtjes, maar ze moesten wel een beetje opletten voor hun oogjes want een belletje prikt!
Ga zeker ook eens een kijkje nemen op Katrien haar blog voor hun dansproject: I believe I can dance.
ik was cameravrouw van dienst, hier is de link naar haar blog: http://diegrootavontuur.blogspot.com/
Het is nog maar het begin van hun dansje, wellicht volgen er nog meer filmpjes die alsmaar beter en beter zullen worden! 

Zo dat was het dagje in Zuid - Afrika... Het heeft hier vandaag enorm hard geregend!!!
Sinds vannacht is het nog niet gestopt en de banen stonden letterlijk onder! Hier en daar zagen de wegen zelfs bruinrood... dit kwam doordat er aarde van de wijngaarden werd mee gespoeld de baan op... Er is hier ook niet veel afvoer voorzien waardoor het water overal blijft staan. Gevaarlijk voor aquaplanning.

Alé nu gaan we ver vertrekken richting Mc Donalds voor de school.
Het zal voor mij een slaatje worden zoals Joselien dat zo mooi kan zeggen want weet niet of mijn maag al Mc Donalds frietjes kan verteren... :-( had er wel zin in.

Groetjes,
x Nathalie

Donderdag 18 april 2013:

Terug een dagje in mijn vertrouwde klasje bij juf Fiella. Ik kon al snel het hele klasgebeuren over nemen. Ochtendritueel met liedjes zingen, bijbel verhaal, dagen van de week en wiskundespelletjes. En dan was het tijd om mijn lesjes te geven. Ik begon met Tik Tak... De kindjes waren vandaag wel een beetje te enthousiast omdat ik terug was, ik moest ze dikwijls terug tot de orde roepen. Ik merk dat het klasje van juf Fiella het meeste nood heeft aan structuur. In de andere klassen is het in het slechtste geval 3 keer zeggen dat ze stil moeten zijn maar hier is 5 keer nog niet voldoende. Wat ik ook probeer...

Na verschillende technieken, vragen, wachten tot het stil is, boos maken tot de techniek de bel rinkelen... Dit trekt toch altijd meteen hun aandacht hoor want dit geluid zijn ze niet gewoon. En dan kan ik rustig mijn zegje doen want dan heb ik ze weer mee. Deze keer beloofden ze stil te zijn zodat we met het Tik Tak spel konden beginnen. Het verliep goed, ook hier merkte ik verscheidene lachende gezichtjes op. Net wat ik hiermee wil bereiken!

Eens Tik Tak weer opgeruimd was kwam Myoli op bezoek. We deden ook hier het lesje rond vormen. Oei oei, dit was duidelijk maar goed dat ik dit eens herhaalde want er werd weer heel wat af gegokt. Daar is deze klas toch goed in hoor, wie kraslotjes heeft? :-) OK, weg met het sarcasme het lesje heeft hun geheugentjes weer opgefrist en daardoor kon ik met enkelen aan de slag met het domino spel. 4 kindjes mochten bij me op de mat komen zitten terwijl juffrou Fiella zich bezig hield met de tafels in de klas.

Ik startte ook hier weer makkelijk en bouwde zo verder de domino op. Het lukte beter dan ik had verwacht. Bij juffrou Fiella kan ik er ook zelf al kindjes uit kiezen 2 zwakke en 2 sterke en dat is de ideale combinatie om begeleid domino te spelen. Zelfstandig is dit nog te moeilijk. Ik wisselde 3 keer van groepjes en dan was het al tijd om te eten.

We werkten na de eerste pauze ook aan het Noord - Zuid project. Als je hierover meer wil lezen neem dan een kijkje op mijn pagina 'Noord - Zuid project' voor foto's en meer...

Als de tweede pauze voorbij was ging ik aan de slag in het Toverbos. Daar keken de kindjes en ook ik al naar uit want het is lang geleden. Joselien was vandaag gastvrouw van dienst in ons Toverbos en maakte voor mij een filmpje van de tweede sessie. Morgen mogen jullie dit hier verwachten op mijn blog! Het was een leuke sessie, dit keer niet met een yoga lesje maar met een verhaaltje over 'sebra het hartseer' sommigen onder jullie zullen dit zich herinneren want dit verhaaltje heb ik al eens voor gelezen en vinden jullie ook op mijn blog terug bij Noord - Zuid, voor wie het nog niet gehoord heeft!

De bedoeling van het verhaaltje was om de kinderen zo wat voorbeelden te geven over emoties waar we mee te kampen kunnen krijgen. Ik probeerde aan de hand van het verhaal wat spel uit te lokken bij de kindjes. Maar tijdens het gesprek met de dieren vroeg grote vogel of nog al iemand net zoals Zebra 'hartseer' had gehad. De dieren van het Toverbos hadden dit bijna allemaal al eens gehad. Zo had padda ook al hartseer gehad omdat een vriendje van hem was weg gelopen. Opeens hadden alle dieren hartseer omdat een vriendje was weg gelopen. De kinderen hadden weinig eigen inbreng en een ander voorbeeldje van grote vogel mocht ook niet baten. Misschien moet ik volgende keer nog meer het woordje 'hartseer' verduidelijken voor de kinderen. Dit kan ook verdriet zijn om eender welke reden....

Achter het kringgesprekje mochten de kindjes gaan spelen onder de paddenstoeltjes. Dit vinden de kinderen altijd het leukste deel in het Toverbos. Een eigen plekje om samen te spelen, enkel 1 kindje kroop met zijn diertje alleen onder een paddenstoel. Groot vogel mocht er wel bijhoren maar het diertje had niet veel zin om te spelen het wou eigenlijk slapen, dus heeft groot vogel hem maar welterusten gewenst. Ze ging dan op bezoek bij de andere dieren die 'wegkruipertjie' aan het spelen waren. Leuk!

Als de dieren hun tijd er op zat om te spelen keerden ze allemaal weer terug naar het Toverbospleintje. We babbelden nog wat na en sloten dan af met ons vaste ritueel wat de kindjes al goed beginnen te kennen! Blij dat ik vandaag Toverbos heb kunnen geven en het deed deugd om de kleuters er maar weer eens van te zien genieten!

Ik heb vandaag ook van alle kindjes een individuele foto genomen om 3 posters van te maken voor thuis. Een aandenken :-) Ze zijn al opgestuurd naar Kruidvat, tegen dat ik thuis kom moeten ze maar al aan de muur hangen hé mama en papa ! hihihi :-)

Groetjes en tot morgen!
x Nathalie

Vrijdag 19 april 2013:

Wat een drukke dag vandaag op school! Deze ochtend had ik me al half en half overslapen en moest ik me dus enorm haasten. Marinda vertrekt altijd om kwart na 7 en ik was maar om 7u uit mijn bed. 15 minuutjes dus om mijn boeltje te pakken en een boterham te smeren voor ontbijt en middagmaal! Ik startte mijn multitasken dus al vroeg in de ochtend...

Toen ik uiteindelijk op weg was naar school bleef ik maar met het gevoel zitten dat ik iets belangrijks vergeten was. Inderdaad, gisteren laat ik speciaal de foto's afdrukken voor de kookvrouwen van dienst op Klapmuts. Ze kijken er al zo lang naar uit en nu vergeet ik ze toch wel niet zeker ! Gelukkig kan ik ze maandag nog afgeven. Cornelle had het me eerder deze week al gezegd, er zitten muizennestjes in mijn hoofd vertelde ze. Wel weet je Cornelle, dat zou best kunnen want ik wil ook nog zoveel regelen voor ik vertrek !

Gisteren heb ik ook de psychologe niet gevonden op school... hopelijk zie ik haar volgende week toch nog! Ondertussen heb ik al een B - plan voor de toverbos klas. Als de studenten er toch geen gebruik van maken kan ik in ieder geval mijn best maar doen om ten minste de juffen warm te maken. Dus volgende week woensdag prikte ik een vergadering op de agenda. Ik ga hen dan de filmpjes laten zien van toverbos en iedereen krijgt zijn eigen handleiding. Mijn aller eerste officiële georganiseerde vergadering, spannend...

Vandaag gaf ik les in de klas van juffrou Janieva. Na haar ochtendritueel startte ik met het Tik Tak spel. Ik merk op dat als de kindjes me al beter kennen ze er meer geniet van hebben, ze losser zijn. Het is ook nog maar de tweede keer dat  ik in haar klasje kom. Het lesje met Myoli verliep vlotter, de kindjes kwamen los en wouden allemaal mee bouwen aan het vormen huisje van Myoli. Na het lesje speelde ik ook met deze kindjes het spelletje memorie. Het verliep goed.

Ik vertelde aan juffrou Janieva over mijn posters die ik ging maken van de kindjes. Ze was dolenthousiast toen ze de foto's zag en wou van haar kindjes ook foto's. Dus ik speelde ook hier nog eventjes fotografe van dienst. Ik bezorg haar de foto's op stick en ze gaat ze ook omhoog hangen in haar klasje. Een fotostudio is zo gemaakt met enkele witte A3 papieren aan de muur. Geen schoolfotograaf nodig en toch goedkoop en  mooi resultaat :-)

Het was al snel eerste pauze en juffrou Fiella verkocht vandaag hotdogs voor wat geld in te zamelen voor de school. Zowel Katrien, Joselien als ik hebben hen gesteund en kochten een paar hotdogs. Toen deze binnen gespeeld waren was het tijd om voor Noord - Zuid te gaan werken. Ik had afgesproken met graad 5 om vandaag hun filmpjes op te nemen. Dit werd tijd want het was altijd maar al uitgesteld geweest. Als jullie meer hierover willen lezen spring dan straks maar eens binnen op pagina 'Noord - Zuid'.

De dag zat er nog niet op. Ik zou normaal nog Toverbos gaan doen maar ik was vergeten dat de kindjes al om half 1 naar huis gingen op vrijdag dus dat is er vandaag niet meer van gekomen. Ik ruimde de klas daar dan maar een beetje op en maakte het Toverbos klaar voor maandag. Op mijn weg terug naar de leraarskamer kwam ik meneer Philander van ICT tegen. Kennelijk had hij gepraat met juffrou Charlène...
Hij feliciteerde me, ik had geen flauw idee waarover dit ging. Toen verduidelijkte hij zijn gesprek met de juf.
Juffrou Charlène was kennelijk onder de indruk van mijn nieuwe inbreng qua spelletjes en manier van les geven. Leuk complimentje, maar het voelt zo vreemd want bij ons is dit de normaalste zaak. In ieder geval was ik wel blij dat ik haar al nieuwe ideeën heb kunnen geven en ik heb er het volste vertrouwen in dat zij er ook daadwerkelijk iets mee zal doen!

Zoals ik al zei mochten de kleuters vandaag om half 1 naar huis en de groteren om 1uur. Alleen niet iedereen had vandaag een half dagje. Op school zijn nieuwe regels in gevoerd. Ze hebben 'detentie klassen' voorzien, strafstudies voor kinderen die niet gehoorzamen. Nu moeten jullie weten dat dit hier ook voor de kleuters geldt... Ik kan het maar moeilijk begrijpen maar kom, ze willen het proberen om op deze manier discipline bij te brengen. Toen de bel ging om 1uur was het dus tijd voor de detentie klas. Van half 2 tot half 3.

Ik begreep al meteen waarom het pas om half 2 begon... Wat een hoop kinderen!!! Uit de klas waar ik mee samen werk waren er al 11 kinderen van de 45 die naar de strafstudie moesten. Ik kon dit echt moeilijk geloven want die klas is echt zo braaf! En nee dit is niet alleen omdat ik leuke dingen met hen doe, juffrou Williams krijgt gewoon enorm veel respect van haar kinderen omdat ze ook aan hen een hoop respect geeft. Het was dus ook niet zij die de straffen heeft uitgedeeld maar andere leerkrachten. Ik denk persoonlijk dat ze iets te snel de kinderen naar detentie sturen. Met als gevolg dat al bijna de halve school strafstudie had... Benieuwd wat daar maandagmorgen zal over gezegd worden in de vergadering.

Na school bezocht ik samen met Joselien en Katrien de eekhoorntjes. Ik moet jullie allemaal met spijt in het hart vertellen dat Theodore het niet gehaald heeft. :-( Ik wist dit al van toen mama en papa hier waren want we waren ze toen al gaan bezoeken. Ik was wel een beetje geschrokken toen ik dit hoorde want ik had zo goed voor hem gezorgd en voelde me schuldig dat ik hem het weekend voor dat we naar de veearts gingen heb af gegeven. Ik  vroeg vandaag waardoor hij gestorven was. Hij had blijkbaar teveel melk in zijn longen gekregen, dit gebeurt als je hem te snel eten geeft. Dit had ik allemaal gelezen op internet en ik was daar dus extra voorzichtig mee, Theodore was nogal een gulzige drinker maar ik lette er altijd op dat het niet te snel ging. Jammer genoeg heeft het kleine ventje het niet gehaald :'( Gelukkig leeft zijn zusje wel nog. Ze is al flink gegroeid en het was een fijn weerzien, ze kan al nootjes eten maar nog niet zelf open maken. Hier is een foto van de kleine spruit:


Na het bezoekje aan het eekhoorntje gingen we naar de winkel. Ik selecteerde enkele foto's die ik nog wou laten afdrukken voor de school. Waaronder alle foto's van de klas van juf Fiella. Elk kindje krijgt een foto mee naar huis maandag :-) Daarna gingen we naar huis en werkte ik nog wat voor school. Mijn stage map wat op orde brengen zodat ik daar thuis niet teveel meer moet aan doen want dan staat er mij al een andere stage op te wachten! 

Ik skypte deze avond ook nog samen met de Voghelaersch! Leuk dat ik via deze weg ook een beetje aanwezig kon zijn op de vergadering. Kijk er al naar uit om jullie allemaal in het echt terug te zien in plaats van virtueel via de computer !!!

Groetjes,
x Nathalie

Zaterdag 20 april 2013: Eindelijk uitslapen... Alhoewel het niet echt uitslapen was. Deze nacht ben ik meermaals wakker geworden omdat ik keelpijn had. Nu dat weer. Deze morgen nam ik dus al een fikse ochtendwandeling naar de apotheker want Marinda is dit weekend naar een Spa resort... Hmmm... ik zou wel mee gewild hebben :-)

Dus huis voor ons alleen en er is dus niet veel gebeurd vandaag buiten schoolwerk en wat zonnen. Het was vandaag een mooi weertje buiten. Ik zocht al wat informatie op voor mijn volgende lesje met Myoli. Het thema in maandag is kleuren en de rest van de week is het familie...

Ik mag morgen dus heel wat portretten tekenen van de familie van Myoli. Oma, Opa, mama, papa, broer en zus,... een hele stamboom! Ik ben er nog niet zo goed uit wat ik ga doen rond familie. Hopelijk brengt morgen wat meer inspiratie... vandaag dus nog wat papierwerk en eindwerk.

Na het schoolwerk ben ik nog wat op bed gaan liggen. Slaap van deze nacht nog wat ingehaald. Dat was dan mijn zaterdagje en ik kan al voorspellen dat het morgen ook zo'n dagje wordt :-) Mijn voorlaatste weekend is ingezet in Afrika ! Brrr... wat gaat de tijd toch snel als je ergens graag bent!

groetjes,
x Nathalie

Zondag 21 april 2013:

Vandaag ging het een dagje voor school werken worden maar dat is anders uitgedraaid... Cornelle stuurde een berichtje om naar Robbeneiland te gaan met ons 5 studenten maar ik zag dat niet zo goed zitten. Ik had gisteren al beetje keelpijn en op een boot in de koude wind zou het alleen maar erger maken. Bovendien had ik al van vele mensen horen zeggen dat het een teleurstelling was... En ik wou ook geen witte haaien tegen komen. Dus ik paste voor het boottochtje. Anthea en Shana gingen wel mee en vonden het wel nog leuke dag zeiden ze.

Joselien was vandaag Birthday girl en ik had haar deze morgen dan al gebeld om haar gelukkige verjaardag te wensen. Ze hadden ook de boottocht naar Robbeneiland geskipt en wouden graag een wijnboerderijtje gaan bezoeken in Paarl. Ik werd uitgenodigd en dat zag ik al eerder zitten.

We trokken met ons drietjes naar Rheebokskloof om Joske haar verjaardag te vieren. Een flesje rosé en een prachtig uitzicht op een grote vijver met een stralende zon. Wat moet ze nog meer hebben op haar verjaardag hé ? :-) We hadden al een plaatsje geboekt in het restaurant op de wijnboerderij en ik had er voor het eerst struisvogel gegeten. Lekker, alleen moest ik wel eens denken aan onze struisvogelkweker van de voghelaersch.. die had al eens laten vallen dat die hier in Afrika last hebben van de vogelgriep. Momenteel ben ik nog niet ziek :-) gelukkig maar.. In ieder geval het had me toch gesmaakt.

Op de boerderij hadden we al heel wat paarden gezien en ik zag het wel zitten om een ritje te maken. Ook Joselien en Katrien vonden dit leuk idee en we vroegen of het kon. En ja hoor, 3 western girls hop het paard op! Voor Jos was het dus een echte speciale dag want het is de allereerste keer dat ze op een paard kruipt :-)

Op de boerderij van de paarden was het wel een beetje vreemd, er was geen parking voorzien en het leek net of we op iemand zijn eigendom gereden waren. Maar onze paarden stonden al gezadeld! En het waren geen gewone paarden!!! Deze paarden hebben al mee gespeeld in verschillende films..

Het paard van Joselien 'Poncho' heeft de hoofdrol gespeeld in 10. 000 B.C. :-)
En mijn paard 'Mountain' heeft gisteren mee gedaan in een western film dat is opgenomen in somerset west. Binnen een jaartje ofzo te zien!
Het paard van Katrien 'Blue' deed veel fotoshoots. speciale paardjes dus... ze kunnen natuurlijk wel zeggen wat ze willen hé :-)

In ieder geval zo paardrijden tussen de druiven is wel romantisch. Mijn paard was wel een beetje hongerig en hij trok zomaar zijn teugels los om gras te eten. Dan moest ik hem eventjes laten doen en dan in lichte looppas de anderen inhalen, gelukkig had ik al eens paardgereden of zou al lichtjes paniek geweest zijn. Er waren wel nog 2 gidsen bij ons voor de veiligheid want Joselien en Katrien hadden dit nog nooit gedaan.

Op een gegeven moment passeren we een bamboestruik... HMMMM dacht Mountain ik ga daar lekker eens van proeven.. Met paard en al stond ik dus in de bamboestruik. Joselien kreeg de slappe lach en door haar gelach zaten we alle drie al met de slappe lach... Gelukkig vond Mountain het niet zo lekker en ging hij er al snel weer uit :-)

Na het paardrijden keerden we huiswaarts en ik ben nu mijn schade aan het inhalen van schoolwerk. Ik geef morgen tik tak bij de klas van juffrou Verosca en ook een lesje rond kleuren met Myoli.

Hier nog enkele foto's:Groetjes en tot morgen!

1 opmerking:

  1. zullen er voor zorgen dat posters omhoog hangen tegen dat je naar huis komt.
    groetjes, mama

    BeantwoordenVerwijderen